☰ Menu

+90 (242) 765-3384

Antalya Köprülü Kanyon Köy Turları

 

Trekking; doğada, genelde gruplar halinde yapılan, bir noktadan diğer bir noktaya varmak amaçlı yapılan, hafif tempolu sportif yürüyüşlerdir. Yürüyüş için uygun ekipman, su ve yeterli gıda alınarak, belirli saatlerde mola verilir ve güzergaha göre toplamda oldukça zorlu iniş, tırmanış ve yürüyüşler gerçekleştirilir.

Trekking, İngilizce trek kelimesi ve -ing ekinden üretilmiş bir kelimedir. Türkçede kullanımı yaygın olmakla beraber, bu kelime yerine doğa yürüyüşü kavramı da kullanılır. Trekking her mevsimde yapılabilir; ancak hava ve ortam şartlarına, uzunluğuna ve zorluk derecesine göre gerekli hazırlıklar yapılmalıdır. Trekking parkurları birkaç saat sürebileceği gibi birkaç hafta hatta ay da sürebilir.

 Başlangıçta doğasever insanların, doğal güzellikleri yaşamak ve doğada bulunmak amaçlı gerçekleştirdikleri kişisel veya arkadaş çevresi etkinlikleri olarak başlayan trekking, günümüzde alternatif turizm çatısı altında giderek ekonomik boyut kazanmış ve büyümüştür. Bugün trekking, genelde şehrin stresinden kurtulmak isteyenlerin, haftasonu günübirlik şehre yakın parkurlarda ya da yabancı ülkelerde 2-3 haftalık turlar şeklinde, profesyonel bir rehber eşliğinde gerçekleştirdikleri bir spor durumundadır.

Doğa yürüyüşlerinin insanın vücut ve ruh sağlığı üzerinde çok olumlu etkileri olduğu uzmanlarca kabul edilmektedir. Yüksek kondisyon veya teknik istemiyor oluşu, sakatlanma vb. risklerinin çok düşük seviyelerde seyretmesi, maliyetinin az olması gibi nedenlerle kitlelerin en yoğun ilgi gösterdiği doğa sporudur.

Yürümek her zaman güzeldir; bir yandan spor yapar diğer yandan yürüyüş esnasında cevrenizde olup bitenleri izler, görür ve tanıklık ederek farkındalığınızı artırırsınız. O yüzden biz Köprülü Kanyonda dere-tepe demeden yürüyenlerdeniz. Sağlıklı mutlu, berrak bir zihinle düşünen birey olmak için yaşamanın ilk merdiven basamağıdır yürümek.

Sırt çantalarımızın kenarına iliştirilmiş fotoğraf makinelerimizle doğayı keşif, gözlem ve fotoğraflama heyacanını Köprülü Kanyonda da Gökçesu ayrıcalığı ile birlikte yaşıyoruz; doğanın koynunda gerçekleşecek her keyifli yolculuk esnasında karşımıza çıkarak, bize farklı duygular yaşatacak, her bir görüntüyü aynı heyecanla fotoğraf makinelerimizin hafıza kartlarına yazıp şehre dönüyoruz. Yine her yolculuğumuz esnasında gerek doğa bilgisi gerekse fotoğraf olsun, alanında uzman bir görevli hep yanı başınızda olacak ve tüm sorularınızı cevaplandıracaktır.

Bu sporun her şeyden önce bir disiplin ve dayanıklılık sporu olduğunun farkına varamayanlar, bu sporu bir yarış havası içinde yapanlar, ayağıma diken battı, yüzüme dal çarptı, sinekler rahatsız etti, gözüme toz kaçtı, ayakkabılarım çamurdan zarar gördü, yağmur yağdı fare gibi ıslandım, üstüm başım kirlendi diyenlerle birlikte, Kalp-damar rahatsızlığı, dolaşım sistemi ve eklem romatizması,solunum yolu, epilepsi-sara hastalığı gibi rahatsızlığı olanlar, hizmet beklentisi içinde gelenler ile hamile ve sürekli ilaç kullanmak zorunda olanların faaliyetlerimize katılması UYGUN DEGİLDİR.

Doğa yürüyüşleri, riskli spor dalları içinde olmamakla beraber, bir ekip sporu ve gün içinde belli bir mesafenin tamamlanması hedeflenen takım faaliyetleri olması sebebiyle, ekibin ahenk ve disiplini, yürüyüş ritmi, takıma uyum ve adapte olma zorunluluğu içerir. Faaliyet başladığı andan itibaren hayati önem arz etmeyen ve katılımcı için risk taşımayan durumlarda, faaliyetten ve gruptan ayrılmak ve bireysel olarak geri dönmek mümkün değildir. Servis araçlarımıza dahil olduğunuz andan itibaren görevli arkadaşlarımızın talimat ve yönlendirmelerine uymak zorunluluğu ve sorumluluğunu taşırsınız.

Grup içi ahengin ve disiplinin korunması için, yüksek sesle ve alenen itirazlarda bulunmak, rehber ve kılavuzların kararlarını tartışma konusu yapmak, onların talimat ve uyarılarına aykırı davranmak hoş karşılanmaz. Molalarda alkol ve alkol türevli içecekler almak yasaktır. Mümkünse bir gün önceden de alkol almayınız. Yürüyüş esnasında büyük mola anına kadar sigara içilmesini tavsiye etmiyoruz.

Doğa yürüyüşleri öncesi akşamında, el ve ayak tırnaklarınızı mutlaka kısaltınız, sabah evden ayrılmadan önce mutlaka kahvaltınızı yapınız ve ihtiyaç hissetmeseniz de en az bir büyük bardak su içiniz. Yürüyüş ayakkabılarınızı bileği kavrayan ve sert tabanlı olanlardan seciniz.

Doğa yürüyüşlerimiz katılımcıların kendi arzusu ile ve hiç bir zorlama olmadan katılarak yapılan aktivitelerdir. Sorumluluğunu taşıyamayacağınız hiç kimseyi birinci dereceden akrabanız dahi olsa faaliyetlere kendi rızası dışında katılmaya zorlamayınız. Yürüyüş esnasında çevreye zarar vermemek için daha önce yürünmüş patikalardan ve tek sıra halinde düzenli yürüyünüz. Doğaya zarar verecek hareket ve eylemlerden lütfen uzak durunuz.

Giyim eşyaları konusunda mevsim ve arazi koşullarına uygun tercihler yapınız.

- Küçük bir sırt çantası

– Bel ve göğüs kısmından bağlamalı tokalı. 30 lt. hacimli.

- Yürüyüş ayakkabısı

 - Bileğinizi kavrayan, yüksek topuklu olmayan, sert tabanlı (Tercihen Gro-tex ve Vibran taban),ayak numaranızdan bir numara büyük

 - Yağmurluk

- Tercihen panço Anorak

- Gro-Tex ceket veya ince kat, rüzgar geçirmez mont veya polar Sweat-shirt

- Uzun kollu polar veya sentetik orta katman üst giysi İç giysi

– Sentetik veya yün,teri dışarı atan, kolay kuruyan en az iki takım.

- Pantolon

- Sentetik veya polar, erken kuruyan, geniş kesimli, kot ya da kadife pantolon ile kesinlikle gelmeyiniz.

- Şort

– çok önerilmese de sıcak günler için ya da şort olabilen pantolon Tozluk

- Yağmurda kullanılabilir Bere

- Polar veya benzeri olabilir

- Matara

-Yaklaşık bir litrelik pet şişe ya da özel matara veya hortumlu su torbası

- Güneş gözlüğü

- Tercihen UV

- A ve B Filtreli

- Güneş şapkası

-Geniş siperlikli, arkadan boynunuzu, kulakları ve yüzünüzü kapatanları tercih ediniz.

- İlaç

- Kişisel olarak sürekli kullandığınız ilaçlarınız, varsa kılavuz ya da rehberinize mutlaka bilgi veriniz. Kolayca ulaşabileceğiniz ve sizden başka ikinci bir kişinin de mutlaka bilmesi gereken bir yerde, yanınızda olsun.

- Çorap

– Yün veya özel imal iki çift.

- Kısa molalarda

- enerji verici kuru üzüm, kuru kayısı, kuru dut, fındık, ceviz gibi atıştırmalık yiyecekler.

- Fotoğraf makinesi

–Yeterli sayıda yedek pil ve film.

PARKUR 1: Gökcesu tesislerinde buluşularak sigorta işlemleri ve tur hakkında info verilir. Sempol yolu: zorluk derecesi orta olup 6 km dir. Selge ve köprülü kanyon arasındaki eski roma yolları ve patikaları kapsar. Yürüyüş Selge köyünden başlar patikalardan geçilerek adam kayaları ve sandal ağaçları yakından görülür. Yürüyüş sarıca Ahmet kuyusunda son bulur. Sempol yolunda yürüyüş yaklaşık olarak 3 veya 4 saat sürer. Bu süre grubun hareketine göre değişebilir. Yürüyüş esnasında her 1 saatte 10 dk mola verilir.

PARKUR2: Gökcesu tesislerinde buluşularak sigorta işlemleri ve tur hakkında info verilir. Sempol yolu: Selge ve köprülü kanyon arasındaki eski roma yolları ve patikaları kapsar. Zorluk deresi orta olup 14 km dir. Yürüyüş Selge köyünden den başlar. Akarca mahallesinden geçilerek Sempol yolundan devam edilir. Yürüyüş süresince adam kayalıklar ve Selge'ye özgü yaşlı kestane ağaçları görülür. Sempol yolundan devam ederek Andızlı yola ulaşılır. Burada kanyonu kuş bakışı izlenerek piknik usulü öğle yemeği molası verilir.

PARKUR 3: Gökcesu tesislerinde buluşularak sigorta işlemleri ve tur hakkında info verilir. Kanyon patikası yolu: Zorluk derecesi orta olup 12 km, 6 saat sürer. Tazı köyü Kuyu önü mahallesine transfer yapılır. Kuyu önü'nden yürüyüşe geçilerek Kargıini tepesinden, kuş bakışı ikinci kanyonun en derin vadisinde fotoğraf molası verilir. Molanın ardından Kapı içi tepesinden Yer köprü ye ulaşılır.